Александър Тодоров

QA гуру, Python Automation Tester в RedHat

Александър Тодоров Свържете се с нас

Александър Тодоров е QA с над 1600 регистрирани бъга, Red Hat Certified Professional, open source и Python хакер и предприемач.

Професионалният опит на Александър започва през 2004 година като софтуерен инженер в поредица софтуерни компании, като разработва апликации и Firebird, Delphi, софтуер за Linux с Pascal и Python. Водещ разработчик е за различни софтуери – система, базирана на Django и облачната услуга Twilio, използвана за естествено звучащ генератор на текст към говор на български; основател на Difio – софтуер, който анализира промените във версиите на дадено приложение.

Има опит като QA Consultant за софтуери, базирани на Beaker, хибридни технологии и други.

През 2009 основава Open Technologies Bulgaria, Ltd. – компания, специализирана в разработка и консултиране в областта на open source софтуера. Компанията е оторизиран №1 реселар на Red Hat, Inc.

От 2007 до сега работи като софтуерен тест инженер за Red Hat Switzerland. Участва в тестови кампании за RHEL 4, 5 и 6. От 2017 г. работи по проект RHEL.next с основна технология Haskell. Това е многокомпонентен проект, в който Александър отговаря за цялостната дейност на софтуерния екип.

Познания му включват – ръчно и автоматизирано софтуерно тестване с Python, Python Programming, Облачни технологии, Schell Scripting, Amazon Web Services.

От 2008 е гост-лектор в Технически Университет – София. Средната му оценка от нашите курсисти е 8,69, като най-високо оценявано е умението му да отговаря на широк диапазон от въпроси, свързани с различни технологии, давайки практически примери.

Блог: http://atodorov.org/

Оценки на курсистите (2018-2019)

Оценки на курсистите (2018-2019) за Александър Тодоров

Референции

„Учебният материал е предаден по доста систематизиран начин. Всичко е обяснено добре и с помощта на такъв добър инструктор нещата се разбират значително по-лесно. Има достатъчно време за упражнения.“

„Изключително начетен и отговорен инструктор. Бих го препоръчал! Учебният материал беше представен много систематично. Всичко беше обяснено добре, и с помощта на такъв добър инструктор, нещата са много по-лесни за разбиране.“
Уеб разработчик, TechVision

„Обучението беше на добро ниво и много ми хареса. Научих много различни нови неща и увеличих практическия си опит.“
Ръководител на проекти, STEMO

Получавайте новини за ИТ и бизнес обучения от Ню Харайзънс

Запишете се