Любомир Тулев

Експерт по информационна сигурност

Любомир Тулев Свържете се с нас

Любомир започва кариерата си през 2010 г. като полицейски инспектор в отдел Киберпрестъпност към Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП). Работил е по разследвания съвместно с международни екипи от Европа, САЩ, Нова Зеландия и Русия. Участвал е в разследвания, свързани с онлайн сексуалната експлоатация и насилие над деца, и е анализирал стотици иззети устройства, свързани с тази престъпна дейност. Специализирал е в разследване на киберпрестъпления, използващи TOR Proxy Services, TOR Hidden Services, и др. Няколко години по-късно той е ръководител на държавно ниво за разследване на незаконно съдържание в интернет.

Бидейки активен създател на международна правоприлагаща политика, Любомир е контактното лице на България за Facebook, Google, Skype и други основни интернет базирани платформи в продължение на повече от 6 години. Участва пряко в ръководенето на стотици международни разследвания за киберпрестъпления, реагиране на инциденти и съдебни операции в тясно сътрудничество с ФБР, Европол, Интерпол и редица други чуждестранни правоприлагащи агенции. Редовно изнася речи и обучения пред Европол, Интерпол и ФБР, както и пред служителите на МВР. Той, също така, е активен член и обучител в Международната академия за обучение по разследвания на киберпрестъпления, като провежда обучения за прокурори, съдии и полицаи.

През 2017 г. продължава кариерата си като един от водещите експерти по киберсигурност в Amatas – компания, предлагаща решения по информационна сигурност за бизнеса. В Amatas Любомир се занимава активно с етичен хакер, тестване на сигурността на компанията, социално инженерство, фишинг симулации и кибер криминалистика. Той има дълбоки познания за различни модули и средства за киберзащита, както и предоставя специализирани консултации, свързани с информационната сигурност.

Сертификати

  • EC-Council Certified Ethical Hacker (CEH)
  • EC-Council Certified EC-Council Instructor (CEI)
  • EC-Council Certified Security Analyst: Penetration Testing (ECSA)
  • EC-Council Certified Chief Information Security Officer (CCISO)
  • EC-Council Computer Hacking Forensic Investigator (CHFI)
  • Cybrary – Advanced Penetration Testing
  • Cybrary – CRISC – Risk Information Security Management
  • Cybrary – Intro to Malware Analysis and Reverse Engineering
  • Cybrary – MOBILE DEVICE SECURITY FUNDAMENTALS
  • Project Maganement Six Sigma Yellow Belt – VMEdu, Inc.

Обучения, които води в New Horizons