Васил Петров

Managing Director Lean Institute Bulgaria

Васил Петров Свържете се с нас

Васил Петров е мениджмънт консултант и повече от 12 години прилага методи за подобрение във водещи компании от различни браншове в Европа, Азия и САЩ – услуги, авиация, производство и разработване на софтуер.

Опитът му включва прилагане на lean практики и мислене, Lean Six Sigma проекти, change management, бизнес анализ, автоматизация на процеси, създаване на PMO, управление на проекти, разработване и изпълнение на стратегии, развитие и управление на доставчици, оптимизация на верига от доставки.

Кариерата на Васил преминава през роли в управлението на българските офиси на световни мултимилиардни гиганти като Инграм Майкро и Каргил. След 2014 той развива собствената си компания Лийн Институт България, която е лидер на пазара в предлагането на консултантски услуги в областта на лийн трансформации, подобрение и автоматизация на бизнес процеси. Ключова роля в развитието на Васил играе неговата работа за дъщерната компания на Porsche AG – Porsche Consulting, където се учи от най-добрите в областта на консултирането и достигането на оперативно съвършенство.

Васил е сертифициран Lean Six Sigma Black Belt и е достигнал до степен Master of Business Administration (MBA) от международна програма в Германия, Австралия и Индия. Говори английски, немски, руски и испански.

Според нашите курсисти една от най-сериозните ползи на неговите обучения са множеството примери от различни браншове, адаптирани към профила на участниците.

Оценки на курсистите (2018-2019)

Оценки на курсистите (2018-2019) за Васил Петров