UX/UI Design обучения

UI дизайн:

"UI" в UI дизайн означава "потребителски интерфейс." Потребителският интерфейс е графичното оформление на дадено приложение. То включва бутоните, тяхната форма, плъзгачите, текста, който четат, изображенията, видеата, анимациите, цветовите схеми, шрифтовете, полетата за въвеждане на текст и всички останали елементи, с които потребителят взаимодейства.

Дизайнерите на потребителския интерфейс създава целия облик на приложението, в най-голям детайл. Целта е интерфейсът на приложението да бъде привлекателен, лесен за употреба и с всички възможности на интерфейса да се реализират заложените бизнес цели - да стимулира към покупка, към по-продължителна употреба на приложението, към естестическа наслада или друго.

UX дизайн:

„UX“ означава „потребителско изживяване“, т.е. как потребителят взаимодейства с приложението. Необходимо е преживяването да бъде гладко и интуитивно, вместо тромаво и объркващо.

UX дизайн определя спецификите на навигирането в приложението и неговата логика, работата с приложението да бъде максимално интуитивна и близка до очакванията на потребителя.

UX дизайнерите отговарят за това как интерфейса на приложението да бъде в съответствие с неговите функционалности. Докато UI дизайнерите създават визуално интерфейса, UX дизайнерите как работи интерфейсът - какви са функционалностите му и как визуалният интерфейс да ги комуникира правилно с потребителя.

Нашият учебен каталог

Свържете се с нас

Ню Харайзънс България
бул. Драган Цанков 36
Интерпред, Блок А, етаж 6
София, 1040

office@newhorizons.bg
Обучения: +359 885 666 815
Изпити: +359 885 601 989